Agricola

Magazin Bacau reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Magazin Bacau: Agricola.

Primele înscrisuri ale existenţei AGRICOLA pe meleagurile noastre le avem de la 1957. Acum mai bine de 57 de ani o mână de fermieri pricepuţi, cu respect pentru tradiţia de peste un secol a băcăuanilor în creșterea animalelor și păsărilor, a înfiinţat o gospodărie agricolă pe care aveau să o chivernisească vreme îndelungată, cu dăruire şi prisosinţă, mai multe generații. Numită Avicola, după cutuma vremii, acea echipă de oameni inimoși şi-a asumat menirea de a tezauriza obiceiurile strămoşeşti sănătoase, de a crește cu pricepere păsări și de a asigura mereu carne proaspătă pentru mesele românilor.

Cum aceste meleaguri au adăpostit peste veac și vestiți măcelari și mezelari, băcăuanii au înfiinţat în 1976 o nouă gospodărie, astăzi numită Salbac – prima din această regiune a României, care a pus pe picioare cea mai modernă tehnologie a vremii pentru fabricarea mezelurilor și specialităților din carne și, în special, a salamurilor cu mucegai şi timp de maturare îndelungat.

S-a pus astfel în valoare talentul fiecărui meșter harnic și inspirat, odată cu reţetele transmise din neam în neam, de la un bun gospodar la altul. Practic, personalitatea fiecărui om talentat și a fiecărei generații de gospodari se regăsesc în prezent în AGRICOLA. Gospodăria noastră – modernă astăzi, adaptată până la virgulă timpurilor pe care le trăim – este puternic înrădăcinată în tradiții autentice și în respectul față de oameni. Față de oamenii care de zeci de ani aleg să pună pe mesele lor bucate obținute din carne proaspătă de la AGRICOLA, ori produse de calitate meșteșugite ca de propria mână.
Cel mai însemnat moment din istoria companiei a fost pecetluit în 1992, prin unificarea gospodăriilor Fabrica de Nutreţuri Combinate, Avicola, Suinprod, Carbac şi Aicbac în ceea ce lumea avea să numească holding-ul româno-german Agricola Internaţional – o uniune de unităţi specializate care nu doar va menţine unitatea tradiţiei calităţii, ci va fi motorul “împrospătării” siguranţei alimentare a românilor de pretutindeni. AGRICOLA a fost în tot acest timp un deschizător de drumuri, un producător care a avut curajul pionieratului în industria cărnii din România.

Am răzbit mai multe greutăţi de-a lungul timpului şi mereu am ieşit victorioşi. Fapt pentru care suntem astăzi fruntea pieţei româneşti de carne proaspată de pasăre, a salamurilor crud-uscate autentice, de prestigiu, a semipreparatelor gustoase şi ouălor de fermă obținute de la găini crescute în libertate, fiind vestiţi ca „cea mai dinamică şi mai inovatoare gospodărie românească”.

Companiile grupului nostru sunt etalonul modelului de business ultramodern pe care l-am impus de-a lungul anilor, un model integrat și inovator, recunoscut şi certificat la nivel european pentru calitatea produselor şi excelenţa serviciilor livrate.

De peste 57 de ani, la AGRICOLA producem cele mai proaspete cărnuri şi cele mai diversificate preparate din carne şi ouă din România. De mai bine de jumătate de secol oferim cumpărătorilor şi clienţilor noştri produse de calitate şi servicii responsabile, cu profesionalismul cuvenit. De peste cinci decenii conducem împreună o gospodărie mereu tânără, mereu onestă, mereu de frunte.

Suntem un grup de gospodării strâns unite, care lucrează laolaltă pentru a oferi românilor prospeţimea produselor de gospodărie, aşa cum au cunoscut-o de când lumea şi aşa cum încă o râvnesc.

Suntem primul şi singurul grup de firme din România care oferă carne de pasăre, salamuri crud-uscate şi preparate din carne fiert-afumate, produse ready-meals şi semipreparate, ouă şi praf de ouă la cele mai ridicate standarde de siguranţă şi neîntrecută prospeţime.

Pentru noi prospeţimea e de aur, aşa că ne mândrim cu faptul că străbate întregul nostru lanţ de producţie – de la animalele și păsările crescute în siguranţă şi cu simţ de răspundere până la ingredientele de soi pentru preparatele care ne poartă numele şi renumele de mai bine de jumătate de veac.

De peste 57 de ani, lucrăm cu responsabilitate şi multă sârguinţă. Am reuşit să punem la lucru laolaltă tradiția și valorile înaintașilor, tehnologia modernă în care am investit continuu și ambiția de a menține prospeţimea și calitatea produselor noastre. Noi, AGRICOLA, am definit astfel un nou etalon al bunăstării alimentare, am introdus modelul afacerii responsabile în firea românilor gospodari, am inovat pe piaţa cărnii și a preparatelor din carne de cea mai bună calitate şi am cârmuit neostenit oameni, ca un mentor adevărat.

Noi suntem AGRICOLA. Suntem Neam de gospodari.

Galerie foto