Fast Food Tecuci

Shawrma Tecuci

Fast Food Tecuci reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Fast Food Tecuci: Shawrma Tecuci.

Shaorma, bună pentru dietă

Dacă eşti prin oraş şi te grăbeşti tare, shaorma pare prânzul ideal. Dar dacă eşti la dietă? Nu-i bai. Refuză componentele cele mai calorice şi cere mai multe legume.
Deşi pe la cozile celor mai faimoase fast-food-uri se mai zăresc şi vedete, shaorma este percepută, în general, ca mâncarea celor mulţi şi grăbiţi care nu se pot duce într-un restaurant să ia o masă completă, din lipsa de timp sau de bani. 
Şi, până la urmă, de ce ar avea nevoie? Făcută dintr-o lipie, carne, cartofi, maioneză şi legume, shaorma poate ţine loc fără probleme unei mese complete cu un fel principal, garnitură şi salată.
Carnea din shaorma este friptă la rotisor, lipia e subţirică, iar legumele sunt destul de multe. Dacă scoţi cartofii prăjiţi şi maioneza ai o masă chiar dietetică, mai ales dacă găseşti o prietenă cu care să o împarţi pentru că sunt destul de mari chiar şi shaormele categorisite drept „mici”.
Ca să vedem ce înseamnă o asemenea masă pentru silueta noastră, am calculat cu aproximaţie caloriile dintr-o shaorma.

Astfel, o shaorma conţine:

1 lipie - 80 calorii
Carne prajită shaorma 150 grame - 296 calorii
Ketchup 70 grame - 67 calorii
Sos maioneză cu usturoi 80 grame - 312 calorii 
Varză 60 grame - 20 calorii
Ceapă 40 grame - 15 calorii
Castraveţi muraţi 60 grame - 20 calorii 
Cartofi prăjiţi 90 grame - 270 calorii

În total, 1080 de calorii, insă, dacă scoatem maioneza, cartofii prăjiti şi ketchup-ul, rămân doar 431 de calorii, adică numai bine chiar şi pentru cineva care este la dietă.

Pofta bunaaaaa!!!

Galerie foto