Transport marfa nonstop

Transport marfa nonstop

Transport marfa nonstopUn transportator este orice afacere care transporta produse detinute de o alta persoana. Acestea cuprind mobilierul pentru locuinte, companiile de camioane, serviciile de transport public, un operator de depozitare sau manipulator de marfuri care transporta produse in tranzit, companiile aeriene pentru bagajele inregistrate si serviciile de curierat. Exista si firme care ofera transport marfa nonstop.

Avantaje transport marfa nonstop

Toate serviciile de transport sunt acoperite de garantiile consumatorilor in conformitate cu Legea privind garantiile pentru consumatori (CGA). Raspunderea lor este limitata in baza contractului de transport si a Legii transportului de marfuri.

Atunci cand o afacere accepta plata pentru produse si aranjeaza livrarea, trebuie sa le furnizeze in termenul stabilit. Daca nu a fost specificat niciun moment de livrare, compania trebuie sa le furnizeze intr-un termen rezonabil in cadrul CGA.

Majoritatea transportatorilor vor lua produse numai la riscul proprietarului. De obicei, asigurarea locuintei si a continutului nu va acoperi obiectele aflate in tranzit. Deci, mai ales cand va mutati in noua casa, obtineti o asigurare specifica, fie prin intermediul transportatorului, fie direct cu un asigurator.

Serviciile postale sunt reglementate de Legea privind serviciile postale din 1998.

Cand un transportator transporta bunurile dvs., acestea trebuie sa respecte:

Legea privind transportul marfurilor, care acopera raspunderea transportatorului pentru pierderi sau deteriorari ale tuturor produselor in timp ce acestea se afla la transportator

Legea privind garantiile pentru consumatori (CGA), care acopera orice alte pierderi in cazul in care transportatorul nu efectueaza un serviciu de transport cu o indemanare sau o ingrijire rezonabila.

Legea privind transportul bunurilor

Legea privind transportul marfurilor se aplica tuturor transportatorilor care transporta marfuri pe cale rutiera, feroviara, maritima sau aeriana. Legea nu acopera serviciile de corespondenta. Atunci cand organizati transport de marfa sau curierat de produse, daca exista pierderi sau daune, nu trebuie decat sa va dovediti cauza. Puteti fi platit in conformitate cu Legea privind transportul bunurilor, pana la limitele maxime ale raspunderii.

Toate contractele de transport trebuie sa fie in scris. Dumneavoastra si transportatorul trebuie sa discutati si sa conveniti asupra termenilor contractului. Raspunderea pentru pierderi sau daune depinde de tipul de contract pe care il alegeti. Alegeti dintre cele patru tipuri de contracte de transport:

Riscul declarat de valoare - transportatorul este raspunzator pentru suma indicata in contract

Riscul proprietarului - sunteti responsabil pentru orice pierdere sau deteriorare (daca nu este cauzata in mod intentionat)

Termeni declarati - raspunderea transportatorului depinde de termenii conveniti in contract

Riscul limitat al transportatorului - transportatorul este raspunzator pentru o suma de pana la 2.000 USD pe unitate de marfuri.

O unitate de articole este fiecare articol separat dat transportatorului (de obicei o cutie). Distinctia este importanta deoarece defineste raspunderea transportatorului - cat de mult trebuie sa va plateasca pentru orice pierdere sau deteriorare a bunurilor dvs.

Daca nu aveti un contract scris, produsele se afla la riscul limitat al operatorului de transport.

Produsele trebuie sa fie preluate si livrate in timpul sau in momentul in care ati fost de acord. Transportatorii exclud adesea raspunderea pentru intarzieri, asa ca asigurati-va ca cititi cu atentie contractul inainte de a-l semna.

Transportatorii nu sunt raspunzatori pentru pierderi sau daune rezultate direct din:

  • Un defect inerent al produselor
  • Produse care nu au fost pregatite si impachetate corespunzator
  • O cerinta legala care nu a fost respectata (cum ar fi ambalarea marfurilor periculoase)
  • Produse care au fost preluate de la transportator prin proces legal