Transport cu platforma

Transport cu platforma

Transport cu platformaDaca va ocupati de transport cu platforma va dam urmatoarele sfaturi pentru ca totul sa decurga bine. Verificarea anvelopelor este un lucru inteligent de facut in orice situatie. Ca si alte componente auto, anvelopele se uzeaza si necesita intretinere si inlocuire continua. Ignorarea anvelopelor este deosebit de periculoasa, deoarece un cauciuc stricat poate fie sa va lase blocat, fie sa provoca un accident.

Cum ne pregatim de transport cu platforma?

Este la fel de important, daca nu chiar mai mult, sa va monitorizati indeaproape anvelopele cand remorcati - in afara de ingrijorarea cu privire la autovehiculul de tractiune propriu-zis, trebuie sa tineti cont si de seturile suplimentare de roti care apartin vehiculului remorcat. Trebuie sa pastrati umflarea corecta a anvelopelor, respectand recomandarile producatorului. Anvelopele care sunt peste sau subunflate vor crea o influenta asupra remorcii, deci asigurati-va ca adaugati cantitatea potrivita de presiune a aerului. De asemenea, este o idee buna sa va verificati piulitele pentru a va asigura ca sunt sigure.

Ajustarea adecvata a anvelopei va va ajuta sa va opriti in siguranta atunci cand aplicati franele.

La fel cum sistemele de iluminare atat pe vehiculul de remorcare cat si pe remorca trebuie sa functioneze simultan, la fel si sistemele de franare. In primul rand, majoritatea legilor statului prevad ca vehiculele remorcate trebuie sa aiba sisteme separate de franare. Acest lucru impiedica autovehiculul de tractare faca singur operatiile cand este timpul sa puna frana.

Desigur, este de asemenea bine sa va asigurati ca franele functioneaza corect. Franele cu functionare necorespunzatoare ar putea declansa dezastru pe drum si, daca nu au reusit, greutatea adaugata din marfa ar face doar o coliziune mult mai periculoasa. Oferiti-va spatiu suplimentar pentru franare. Evitarea franarii puternice va reduce cea mai mare uzura si rupere - aplicarea piciorului usor pe frana este cea mai buna metoda.

Un alt mod de a reduce riscul unui accident este sa va urmariti viteza. Pentru a citi despre consideratiile privind viteza in timp ce remorcati, consultati pagina urmatoare.

Uneori, cu totii simtim nevoia de viteza. Apasand pedala de acceleratie si simtind acceleratia masinii ne poate da o graba naturala. Cei dintre noi care au mers in masini sportive rapide si puternice isi amintesc probabil de sentimentul acesta. Cand vine vorba de remorcare, totusi, viteza excesiva este ultimul lucru pe care trebuie sa-l simtiti.

Cu greutatea adaugata si lungimea unui vehicul remorcat, cu cat calatoriti mai repede, cu atat vor fi mai periculoase lucrurile. Cresterea vitezei dvs. va creste cantitatea de remorca care se afla in spatele dvs. si va face mult mai greu sa va opriti rapid fara riscul de rasturnare. Viteza face si mai dificila manevrarea in trafic. A ramane precaut si constient este cel mai bun mod de a va asigura o calatorie sigura in timpul tractarii - deci, incetiniti!

Carligul este unul dintre cele mai importante elemente de tractare, iar alegerea celui potrivit este importanta.