Taxi non-stop

Taxi non-stopDupa sute de calatorii cu taxi, atat in ​tara cat si in strainatate, am stabilit ca 60% din calatoriile cu taxiul va lasa cu un gust neplacut, 35% sunt experiente destul de neutre, iar 5% sunt unele dintre cele mai viabile sau alte momente bune din viata ta. Exista si taxi non-stop pentru cei care au nevoie la ore mai ciudate.

Unde gasesc taxi non-stop?

Din moment ce gasesc cele mai multe excursii in taxiul destul de ciudate, m-am gandit ca ar fi util, cel putin pentru calatorii mai noi, sa trecem peste cateva dintre elementele de baza ale unui taxi, cel putin asa cum le vedem noi.

Nu intrati niciodata fara sa fiti de acord cu un tarif. Tariful dvs. se bazeaza pe doua si numai doua optiuni: un tarif masurat sau o rata negociata. Ca majoritatea oamenilor, imi place sa urc intr-un taxi si sa vad un contor de lucru (desi sincer, puteti fi la fel de usor pacaliti in acest fel printr-o varietate de inselatorii ).

Asigurati-va ca sunteti de acord inainte de a intra in cabina - inainte de a va pune rucsacul sau ceva in cabina - exact cat va fi tariful. Am invatat aceasta lectie pe un drum greu in Praga, cand la a patra calatorie separata cu taxiul spre si de la gara si hotel, am ajuns la hotel si taximetristul mi-a citat un tarif de aproximativ 40 $ pentru o plimbare cu taxiul de 10 $. Am strigat si am tipat, in timp ce el se prefacea ca nu intelege deloc engleza, desi a facut-o cand i-am spus sa-i cheme pe politisti . El a aratat portbagajul, unde era valiza mea si toate lucrurile mele, inclusiv camera mea, computerul si pasaportul, si mi-a spus "40 de dolari.

Nu puneti niciodata rucsacul in portbagaj - aceasta este probabil o masura prea paranoica din partea mea si din moment ce calatoresc doar cu un rucsac de 70 de litri si un mic pachet de zi este destul de usor, dar daca sunt doar eu in cabina, rucsacii merg direct pe bancheta din spate cu mine. Cand ajungem, parasesc  cabina, si imi scot toate lucrurile din cabina si doar platesc soferul de taxi. Daca voi avea o disputa mare cu un taximetrist in acel moment ( chiar daca ati convenit asupra unui tarif in prealabil), voi avea toate lucrurile la mine.

Ma amuza intotdeauna cand un sofer de cabina citeaza un tarif de 15 USD, ajungeti acolo si scoateti 20 de dolari si pare socat ca ar trebui sa faca schimbari. E totusi un taxi - opereaza intr-o afacere in numerar - primeste si da bani toata ziua.

Cu exceptia cazului in care obtin unul din acele cateva taxiuri care se incadreaza in categoria "uimitoare", nu las deloc bacsis. . Sunt sigur ca voi obtine un numar mare de comentarii cu "esti un calator nemilos si zgarcit", dar in conceptia mea, tariful este tariful.

Sofatul este peste tot in lume este inspaimantator. Adaugati faptul ca soferul de taxi doreste sa va aduca acolo cat de repede poate,  astfel incat sa poata lua un alt client, iar sofatul poate fi chiar infricosator.