Tactari autoutilitare

Tactari autoutilitare

Tactari autoutilitarePentru tractari autoutilitare trebuie sa luati in calcul mai multi factori foarte importanti inainte de a incepe tractarea,  deoarece este aproape acelasi lucru ca si mutarea obiectelor grele intr-un camion in miscare. Mentinerea constienta a greutatii si distributia corecta a greutatii este o modalitate simpla de a face o treaba de remorcare mult mai buna si mai sigura.

Cum pregatim masina pentru tractari autoutilitare?

Este intotdeauna cel mai bine sa incepeti sa incarcati mai intai cea mai grea incarcatura, legand-o cu astfel incat sa nu se deplaseze in timp ce vehiculul este in miscare. Cea mai mica incarcatura ar trebui sa urmeze si sa umple spatiile intre obiectele mari. Centrul de greutate al incarcaturii ar trebui sa fie redus, iar aproximativ 60% din greutatea sa ar trebui sa fie spre partea din fata. De asemenea, ar trebui sa echilibrati partile laterale ale remorcii pentru a reduce sansa de a le rasturna.

Odata ce ai totul in locul potrivit, urmatorul pas este sa poti vedea in spatele tau. Cititi urmatorul articol pentru sfaturi in utilizarea corecta a oglinzilor.

Daca ati condus vreodata un camion mai mare sau un vehicul fara o oglinda retrovizoare, s-ar putea sa intelegeti importanta oglinzilor retrovizoare adecvate. Fara capacitatea de a vedea masinile din spatele dvs., pur si simplu  comutarea benzilor devine o manevra mult mai periculoasa.

Oglinzile laterale au in mod obisnuit doua tipuri: Vedere laterala obisnuita si vedere laterala extinsa. Oglinzile regulate cu sectiune laterala sunt asemanatoare cu cele pe care le gasiti in orice masina sau camion - va ajuta sa vedeti traficul pe benzile aflate imediat langa dumneavoastra. Oglinzile retrovizoare exterioare, pe de alta parte, permit soferilor sa vada atat traficul din spate, cat si pe cel lateral. Acestea sunt, de obicei, mai mari si mai inalte decat oglinzile obisnuite, fiind necesare daca vehiculul dvs. de tractare trage o remorca care blocheaza complet vederea din spate.

Trebuie sa vezi lumina? Cand conduceti noaptea, este necesar sa aveti toate luminile in stare de functionare. Un far de ceata sau o lumina de frana pot pune in pericol pe ceilalti soferi sau pietoni, iar daca politia ia nota, va pot trage pe dreapta si va pot da o amenda.

Nu numai ca este foarte important sa aveti luminile functionale atunci cand remorcati; De asemenea, trebuie sa va dublati luminile. Legile din multe state prevad ca un vehicul remorcat, fie ca este vorba de o remorca de masina, de o remorca cu barca, sau de un camper, trebuie sa aiba faruri functionale, inclusiv becurile de frana,  de ceata si toate becurile de semnalizare. Toate aceste lumini trebuie, de asemenea, sa se sincronizeze cu vehiculul pe care il conduceti, astfel incat in ​​momentul in care apasati pe frane, ambele seturi de lampi de frana se aprind exact in acelasi moment.

Becurile si stopurile de framana nu va vor ajuta foarte mult daca anvelopele dvs. nu sunt fezabile - cititi despre intretinerea adecvata a pneurilor in alte articole existente in sectiunea blog pe site-ul nostru..