Reciclarea autoturismelor

Reciclarea autoturismelor

2_22Reciclarea masinilor reprezinta dezmembrarea autovehiculelor in componente. Dupa ce ies din uz masinile pot fi valorificate ca piese individuale de unde a rezultat si industria dezmembrarilor auto. Activitatile din domeniul dezmembrarilor au mai  multe denumiri ca parcuri dezmembrari auto, service auto, firma de  piese auto sau reciclare auto, si unele dintre acestea sunt non-stop deschise.

Reciclarea vehiculelor reprezinta dezmembrarea masinilor in parti distincte. La sfarsitul vietii lor folositoare masinile pot fi valoroase ca parti individuale si acest lucru a creat industria dezmembrarilor auto. Activitatile din acest domeniu au mai multe denumiri inclusiv parcuri de dezmembrari auto, service auto, firma furnizoare de piese auto si, recent, reciclare auto.

 Reciclarea auto a avut loc intotdeauna dar in ultimii ani apar tot mai multe persoane care comercializeaza piese din masini reciclate sau pun bazele unor firme specializate in domeniu. Un concasator este adesea folosit pentru a reduce dimensiunile autovehiculului pentru o mai usoara transportare a pieselor la o otelarie. Daca aveti nevoie de serviciile unei firme de reciclari puteti apela la una deschisa non stop. In acest fel nu veti fi constrans de orarul acesteia de functionare.

Aproximativ 12-15 milioane de vehicule ajung anual la casat in Statele Unite. Aceste automobile, desi nu mai sunt functionale pot fi folosite pentru a reutiliza metalul, si anumite piese care mai pot fi in stare buna. Vehiculele sunt distruse si continutul de metale este recuperat pentru reciclare, in timp ce restul este pus intr-un depozit de deseuri. Ceea ce ramane si nu are continut de metale contine numeroase alte materiale reciclabile inclusiv 30% polimeri si 5-10% metale reziduale. Reciclarea moderna a automobilelor incearca sa fie cat mai eficienta posibil in reciclarea acestor materii reziduale. In prezent 75% din materiale pot fi reciclate. Ca produs de consum vehiculele scoase din uz ofera industriei siderurgice mai mult de 14 milioane de tone de otel.

Procesul de dezmembrare a unui vehicul este extrem de complicat, deoarece exista multe piese care trebuie reciclate si multe materiale periculoase pentru a fi aruncate. Pe scurt, procesul incepe cu inventarierea pieselor care pot fi refolosite. Apoi se porneste motorul pentru verificarea scurgerilor. Dupa inventar fluidele sunt drenate si eliminate. Dupa ce fluidele sunt eliminate, ultimele materiale periculoase ramase cum ar fi bateria, mercurul si azida de sodiu (propulsor utilizat la pungile de aer) sunt eliminate. Dupa ce toate partile sunt eliminate carcasa ramasa este zdrobita si reciclata.

Reciclarea otelului economiseste energie si resurse. Industria siderurgica economiseste energie pentru a alimenta 18 miloane de case pe an. Reciclarea metalului foloseste cu 74% mai putina energie decat producerea metalului.

Acum ca am aflat despre beneficiile reciclarii va amintim inca odata ca pentru a recicla nu este nevoie sa ne facem program in functie de orarul de functionare al firmelor care se ocupa cu acestea. Exista firme non-stop deschise.