Parcuri celebre de distractii

Parcuri celebre de distractii

1_400_01Gardaland Italia ocupa un loc important intre cele mai populare parcuri tematice din Europa si se mandreste cu minunata panorama a lacului Garda. Deschis in 1975, parcul a fost promovat ca fiind primul din Italia. Construit pe malul de est al lacului, cea mai buna priveliste asupra regiunii se poate observa din domeniul Prezzemollo, mascota parcului.

Parcul Prater din Viena este o lume a experientelor moderne, unde peste 250 de atractii te imbie la distractie – printre acestea, roata uriasa, cel mai mare carusel cu lanturi din lume si un rollercoaster de interior.

Cea mai cunoscuta atractie din Parcul Prater este Roata uriasa vieneza, care se inalta in vazduhuri inca din 1897. In 2008 a fost reamenajata „Piata rotii uriase”. Acum aceasta zona de acces spre Wurstelprater (zona de amuzament a Parcului Prater) aminteste cu nostalgie de Praterul anului 1900. Principala atractie este Madame Tussauds (Muzeul Figurilor de Ceara), unde vizitatorii se pot intalni cu figuri ilustre din intreaga lume: de la Arnold Schwarzenegger la Falco, de la Imparateasa Elizabeta si Gustav Klimt la Robbie Williams si Nicole Kidman.

Disneyland Paris este o statiune de vacanta si de recreere in Marne-la-Vallée, un oras nou aflat in zona de est a Parisului, Franta. Complexul este situat la 32 km (20 mile) distanta de centrul Parisului.3_400

Legoland Deutschland. Trebuie sa va inchiputi ca e vorba de un parc de distractii, foarte mare, cam cat 26 de terenuri de fotbal puse unul langa altul.Toata acesta suprafata este impartita in opt zone tematice. Nu conteaza ce varsta aveti, pentru ca fiecare zona este impartita in asa fel incat veti fi non-stop un explorator in adevaratul sens al cuvantului.

Al doilea parc tematic, Walt Disney Studios Park, a fost deschis publicului pe 16 martie 2002. Cu 15.405.000 de vizitatori combinati de la statiunile Disneyland Park si Walt Disney Studios Park, in anul fiscal 2009, statiunea a devenit cel mai vizitat loc de vacanta din Franta si Europa.

Este unul dintre cele mai mari si mai indragite parcuri de distractii din Italia oferind vizitatorilor sai 6 roller-coastere si alte 56 de atractii pentru divertismentul lor. In afara de divertisment in Gardaland puteti vizita Castelnuovo del Garda, un orasel aproape de lacul Garda, cel mai mare bazin (lac) de apa din Italia, unde puteti manca peste sau sa faceti un tur panoramic cu vaporasul.

Principala atractie, spun administratorii parcului este Lego Miniland, adica orasele europene si peisaje faimoase reproduse extrem de fidel, construite la o scara de 1 la 20. Turistii pasionati de film si cinema gasesc si un cinematograf 4D - "Magic Cinema". Chocoland, “drumul ciocolatei”, atractie unde se poate urmari procesul tehnologic al ciocolatei, Adventure Land, unde se gasesc instalatii clasice de agrement, respectiv roller-coaster, carusele, trenulete, karturi, precum si zona dedicata copiilor, Children´s World.

Parcul este structurat pe mai multe zone, cuprinzand in totalitate 26 de reprezentantii mininaturale -atractii, printre care se numara Zidul Berlinului in miniatura, mori de vant din Olanda, Fiord Rafting din Peninsula Scandinava, Statia spatiala Mir si multe alte obiective turistice miniaturale din Germania, Italia, Franta, Grecia, Elvetia, Anglia, Rusia, Olanda, Tarile Scandinave, Portugalia, Austria si Spania. Fiecare dintre acestea au zona lor in parc, cu atractii specifice, mancare traditionala si stil caracteristic.