Asistenta rutiera

Asistenta rutiera

Asistenta rutieraVehiculele din trecut erau deseori ofereau posibilitatea utilizatorilor sa faca mici reparatii singuri insa, pe masura ce automobilele deveneau mai complicate, acest lucru devenea mai dificil de realizat cu succes si de aceea a aparut nevoia de asistenta rutiera. Unele cluburi locale de autovehicule  au incercat sa-si sprijine membrii, incurajandu-i sa se ajute reciproc. Un grup de membri care i-ar ajuta pe ceilalti membri a fost pastrat si, in unele cazuri, banii au fost pusi deoparte pentru a inchiria un vehicul de tractare, daca este necesar.

Ce este asistenta rutiera?

In Regatul Unit, Royal Automobile Club (RAC) (constituit in 1897) si Asociatia Automobile (AA) (formata in 1905) ofera servicii de reparatii membrilor lor la fata locului sau o remorcare la un garaj local sau la domiciliul soferului daca sta in apropiere (in toate cazurile exista o limita de 20 de mile).

Allgemeiner Deutscher Automobil-Club din Germania a inceput sa ofere un serviciu similar in 1927. Asociatia Americana de Automobile (AAA) a fost infiintata in 1902 si ulterior a fuzionat cu compania sa canadiana, Asociatia Canadiana de Automobile (CAA). Multe dintre aceste asociatii sunt cluburi bazate pe membri si ofera servicii pentru a ajuta membrii prin utilizarea vehiculelor de asistenta pentru flote. In cazul AA din Regatul Unit, acestea au fost in mod traditional montate pe motociclete inainte de introducerea de autoutilitare.

Atunci cand tehnologia si disponibilitatea comunicarii au facut-o practica, in unele tari a fost introdusa o retea de cutii de telefon de urgenta, amplasate la intervale fixe pe marginea drumului. In ultimii ani, proprietatea pe scara larga a telefoanelor mobile a inlocuit, in mare masura, necesitatea unei retele telefonice de urgenta. Tehnologia mobila a dus la dezvoltarea de aplicatii gratuite (aplicatii).

In unele domenii, in special in Europa, exista o asociatie de membri cu calificari in domeniul auto, sponsorizata de guvern, iar serviciul poate fi sub forma unei polite de asigurare cu prime, in loc de o taxa de abonament pentru membri.

Serviciile pot fi, de asemenea, disponibile ca parte a serviciului unei societati de asigurare a autovehiculelor sau a altor companii a caror activitate principala este de a oferi astfel de asistenta, cum ar fi AAA in America sau AA in Marea Britanie.

Unii producatori de automobile ofera, de asemenea, asistenta rutiera pentru clientii lor, uneori gratuit pentru o perioada de timp dupa cumpararea unui vehicul nou.

Impartirea acoperirii poate include pornirea unui automobil, diagnosticarea si repararea problemei care a provocat defectarea, remorcarea unui vehicul, schimbarea unei anvelope, furnizarea unei cantitati mici de combustibil atunci cand un vehicul a ramas fara, tractarea unui vehicul care este blocat in zapada sau ii ajuta pe cei care sunt blocati din masinile lor.

In Statele Unite, numeroase state si departamentele lor de transport au organizat patrule de asistenta pentru autostrazi, sau patrule de siguranta pentru autostrazi, pentru a asista urgentele pe autostrazi, dupa cum este necesar. Aceste persoane ofera servicii gratuite pentru autovehiculele aflate in dificultate si benzi de circulatie securizate, ofera asistenta medicala de urgenta, solicita remorchere pentru vehiculele lasate in locatii proaste, elimina resturile de pe carosabil dupa un accident si rezolva problemele minore  ale autovehiculului, cum ar fi anvelopele desumflate sau imping un vehicul in afara benzilor de circulatie.